• LITHIUM ION LIFEPO4 BOORDACCU VOOR CARAVAN EN CAMPER ZIJN DE ACCU’S VAN DE TOEKOMST - dsc_4656
  • LITHIUM ION LIFEPO4 BOORDACCU VOOR CARAVAN EN CAMPER ZIJN DE ACCU’S VAN DE TOEKOMST - pand

LITHIUM ION LIFEPO4 BOORDACCU VOOR CARAVAN EN CAMPER ZIJN DE ACCU’S VAN DE TOEKOMST

LITHIUM ION LIFEPO4 BOORDACCU VOOR CARAVAN EN CAMPER ZIJN DE ACCU’S VAN DE TOEKOMST

Topstallingen.nl caravan/camperstallingen kopen deze samen voordelig voor u in.

Deze LiFePO4 boordaccu voor caravan en camper is samengesteld uit lithium-ijzerfosfaat; lithium(Li), ijzer(Fe) en fosfaat(PO4); vandaar die technische naam. Op dit moment is de LiFePO4 de veiligste Lithium Ion accu.

De LiFePO4-accu is tot wel 70% lichter dan een traditionele loodaccu, bij het zelfde rendement en een veel stabielere afgifte van de opgeslagen energie. Een LiFePO4 batterij met nog slechts 20% aan capaciteit kan nog steeds dezelfde spanning en stroom leveren als een volledig geladen accu. Bij loodaccu’s loopt de spanning vanaf het moment van afname terug. Een ander voordeel is de grote piekbelasting die een LiFePO4 accu nog kan leveren als deze al ver is ontladen. Daardoor kan deze nieuwe accu zelfs na langere tijd in de stalling nog steeds gewoon voor de caravanmover ingezet worden. Schade kan daardoor niet ontstaan aan de accu, dit in tegenstelling tot ‘gewone’ accu’s.

10 Ah Lithium Ion is voldoende voor een caravanmover. Deze accu was testwinnaar in een test van de Kampeer en Caravan Kampioen van de ANWB.

Om er niet al te technisch op in te gaan, noemen we kort de overige voordelen van de LiFePO4 boordaccu voor caravan en camper. Indien u meer informatie wilt kunt u altijd in de werkplaats van de aangesloten stallingen terecht. Ook als u geen stallingklant bent.

- De opgegeven capaciteit is helemaal te benutten, waar dat bij een traditionele loodaccu ongeveer 50% is. Een 75 Ah (Ampere/uur) LiFePO4 levert ook echt 75 Ah.
- Ingebouwde elektronica beschermt tegen ‘gevaarlijk’ leeg raken.
- De levensduur van dit type accu kan oplopen tot wel 2.000 keer volledig ontladen en weer opladen, waar de loodaccu in het allerbeste geval en onder de beste omstandigheden tot 500 keer 50% kan ontladen en opladen.
- Volledig opladen vergt bij gebruik van de juiste lader slechts drie uur, maar snel laden in 30 minuten mag en kan ook zonder problemen.
- Bij extreem lage temperaturen levert de Lithium Ion nog steeds 80% van z’n capaciteit.
- Voor de eindgebruiker is een groot voordeel verder het gemak van overwinteren zonder onderhoud.
- Het lage gewicht en de ruime gebruiksmogelijkheden in elke positie en op elke plaats.
- Plaatsen op een geventileerde plek (i.v.m. ontsnappende gassen bij het laden) is niet meer nodig.


Opladen van de LiFePO4 boordaccu voor caravan en camper

LiFePO4-accu’s kun je in de meeste gevallen aansluiten in plaats van de ‘oude’ accu. Maar toch is het raadzaam om de gegevens van je laadapparatuur toch even door te nemen met de acculeverancier. Soms is een gespecialiseerde acculader nog nodig, of bij gebruik van zonnepanelen een speciale regelaar.

De LiFePO4 boordaccu voor caravan en camper is de ideale vervanger van uw zware boordaccu. Topstallingen.nl aangesloten stallingen zijn dealer van PowerXtreme Lithium Ion LiFePO4 boordaccu voor caravan en camper. Vraag er naar bij uw topstalling.


De LiFePo4 in 75 Ah uitvoering al voor € 899,00 te koop.

  • Stalling
  • Onderhoud
  • Occasions
  • Contact